Officiële Open Monumentendag website over Gemeente Hoeksche Waard

Bezoekersinformatie

Op zaterdag 10 september 2022 van 10.00 – 17.00 uur is Open Monumentendag Hoeksche Waard 2022. Hieronder vind je de praktische informatie over dit evenement.

Gratis en voor iedereen
Open Monumentendag Hoeksche Waard is een gratis evenement wat voor jong en oud wordt georganiseerd. Vele monumenten stellen hun deuren open voor publiek, om zo de belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. Bekijk hier de complete lijst van deelnemende locaties.

Hoeksche Waard Discovery
Ook is er een ontdekkingstocht ontwikkeld, waarbij deelnemers op eigen gelegenheid zoveel mogelijk vragen proberen te beantwoorden over de geschiedenis van de Hoeksche Waard en haar bijzondere monumentale gebouwen. Hoe meer goede antwoorden, hoe groter de kans op mooie prijzen! Het spel is geschikt voor alle leeftijden. Lees hier meer over het spel ‘Hoeksche Waard Discovery’ en schrijf je direct in.

Fotozuil
Wil je een leuke herinnering aan Open Monumentendag Hoeksche Waard 2022? Bij Museum Hoeksche Waard staat op zaterdag 10 september tussen 10.00 – 17.00 uur een fotozuil. Hier kan iedereen gratis op de foto in een historisch decor. Deze foto wordt direct afgedrukt en kun je mee naar huis nemen als leuk aandenken.

Bezoek en Corona
Uiteraard vragen we iedereen zich aan de geldende coronamaatregelen te houden. Hierbij de meest belangrijke regels op een rijtje:
1. Klachten? Blijf thuis en laat je testen.
2. Geef elkaar de ruimte.
3. Was vaak en goed je handen.
4. Hoest of nies in je elleboog.

Je hoeft geen afspraak te maken voor het bezoeken van een monument. Check wel of het betreffende monument open is. Hier vind je een lijst met de deelnemende locaties.

Heb je andere vragen over je bezoek? Neem gerust contact met ons op.