Officiële Open Monumentendag website van Gemeente Hoeksche Waard

Boerderij Mariënhof

Recent is de authentieke boerderij Mariënhof in oude luister hersteld. In juni 2020 hebben de eigenaren Marcel en Esther Quartel het compliment hiervoor ontvangen van het Restauratiefonds.

Na de grootschalige restauratie mag het weer gezien worden en daarom kijken wij uit naar jullie komst deze open monumenten dag!

 

De authentieke schuur met prachtige rieten kap is deze dag te bewonderen. Waan je even terug in de tijd als je de schuur binnenstapt! De hooi- en strozolders worden nog als zodanig gebruikt en in de herfst en winter functioneert deze originele schuur nog als stal voor de runderen van de Mariënhof.

 

Tijdens deze monumentendag wordt er continue een film gedraaid in de schuur met beelden over het boeren op de Mariënhof van verleden tot heden.

Daarnaast kunt speciaal op deze dag in de schuur genieten van een lekker kopje koffie of thee met lekkernij aan één van de gezellige zitplaatsen welke gecreëerd worden.

Marcel en Esther Quartel zijn de gehele dag op de boerderij te vinden om vragen te beantwoorden.

Tevens zullen zij op deze dag gebruik maken van de mogelijkheid om Stichting Onderhoud Mariënhof onder de aandacht te brengen. Opbrengst van de consumpties en eventuele giften komen ten goede aan de Stichting.

Adresgegevens:

Smidsweg 18 Westmaas
https://www.marienhofwestmaas.nl/

Openingstijden & bezoekers informatie.

Geopend op zaterdag 10 september: Nog niet bekend
Geopend op zondag 11 september: Nog niet bekend
*
Toegankelijk met rolstoel: Ja
welke activiteiten zijn er:

gegevens over het monument

Wat is het voor een monument: Boerderij
Monument status: Rijksmonument
Bouwperiode: Eind 16e eeuw
Oorspronkelijke functie: Boerderij
Huidige functie: Boerderij