Officiële Open Monumentendag website over Gemeente Hoeksche Waard

Fort Buitensluis

Fort Buitensluis is een uniek monumentaal object aan het Hollandsch Diep in Numansdorp. Het is onderdeel van de stelling van het Hollandsch Diep en het Volkerak. Tot voor kort was Fort Buitensluis niet meer dan een goed bewaard geheim. Gelukkig is dat aan het veranderen. Sinds het fort in 2015 haar deuren opende voor het publiek, hebben steeds meer mensen deze unieke locatie aan de zuidrand van de Hoeksche Waard ontdekt en in hun hart gesloten.
Op het fortterrein zijn wandelroutes uitgezet langs de verschillende gebouwen. Bij de uitzichtpunten zijn zitbankjes geplaatst om even uit te rusten en van de mooie omgeving te genieten. Er zijn serieuze plannen om het fort te restaureren en te renoveren. We geven je graag een kijkje in de plannen.

Adresgegevens:

Fortlaan 10
https://fortbuitensluis.nl

Openingstijden & bezoekers informatie.

Geopend op zaterdag 10 september: Ja
Geopend op zondag 11 september: Ja
Zaterdag 11:00 - 17:00 uur, Zondag 11:00 - 17:00 uur
Toegankelijk met rolstoel: 0
welke activiteiten zijn er: Er is van alles te beleven, zoals: • Gratis rondleidingen. Let op: Om in te schatten hoeveel gidsen er nodig zijn, vragen wij gasten om zich vooraf aan te melden voor een rondleiding. • Een verhalenverteller van de Verhalenkaravaan Hoeksche Waard vertelt een verhaal. Dit kan een verhaal zijn van vroeger of van nu dat zomaar echt gebeurd zou kunnen zijn. Laat je verrassen! • Live muziek • De zendamateurs zijn aanwezig en geven graag meer uitleg over hun activiteiten. • Daarnaast kan je heerlijk genieten van lekker eten en drinken, zoals vers gebakken hamburgers, wafels en suikerspinnen, oudhollands snoep, koffie, thee en limonade (let op: pinnen is niet mogelijk). • Met een beetje geluk kan je zelfs bij ons terecht voor echte Fort honing.

gegevens over het monument

Wat is het voor een monument: Fort
Monument status: Monument
Bouwperiode: 1683
Oorspronkelijke functie: Fort
Huidige functie: