Officiële Open Monumentendag website over Gemeente Hoeksche Waard

Hervormde Dorpskerk te Oud Beijerland

De prachtige Dorpskerk in het centrum is elke woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur opengesteld voor het publiek. De Bethelkerk in Poortwijk is alleen de laatste woensdagmiddag van de maand geopend van 14.00-16.00 uur. Uitzondering hierop zijn de bid- en dankdagen.

In de achterliggende periode blijkt deze openstelling in een groeiende behoefte te voorzien. Er komen mensen die al jaren in Oud-Beijerland wonen en nog nooit de kerk van binnen hebben gezien, maar er komen ook mensen die hier herinneringen hebben aan vroeger.

De Dorpskerk is een gebouw dat vol zit met historie. Al eeuwenlang komen hier mensen samen om het geloof te beleven. Elke zondag komen er honderden mensen naar de Dorpskerk om samen te zingen, te bidden, de Bijbel te lezen en naar het Evangelie te luisteren.

U bent van harte welkom om de Dorpskerk van binnen te komen bekijken en de geschiedenis van het eeuwenoude kerkgebouw te ontdekken. Er is genoeg te zien en te beleven: de schitterende gebrandschilderde ramen, het Gravinnenhuisje, de grafzerken, de oude preekstoel, het doopvont en natuurlijk ook het Cornelis van Oeckelenorgel welke op deze middagen wordt bespeeld! Ook in de Bethelkerk bent u natuurlijk van harte welkom!

Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig die u graag meer vertellen. Stil luisteren mag natuurlijk ook, weet u hartelijk welkom!

Adresgegevens:

Kerkstraat 57 3262 PG Oud Beijerland
https://www.hervormdoudbeijerland.nl

Openingstijden & bezoekers informatie.

Geopend op zaterdag 10 september: Ja
Geopend op zondag 11 september: Nee
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
Toegankelijk met rolstoel: Ja
welke activiteiten zijn er: Rondleiding op verzoek en beluisteren orgelspel

gegevens over het monument

Wat is het voor een monument: Kerk
Monument status: Rijksmonument
Bouwperiode: Circa vanaf 1630
Oorspronkelijke functie: Kerk
Huidige functie: Kerk