Officiële Open Monumentendag website van Gemeente Hoeksche Waard

Museum Hoeksche Waard

Museum Hoeksche Waard in Heinenoord

Zowel ’t Hof van Assendelft als de herenboerderij Oost-Leeuwenstein zijn gratis te bezoeken. Rondleiders vertellen interessante verhalen over de twee monumentale panden. ’t Hof, het statige buitenhuis met stijlkamers van de Haagse ambachtsvrouw Sara Louisa du Faget van Assendelft, ziet er heel anders uit dan de herenboerderij Oost-Leeuwenstein met verhalen over de gewone inwoners van de Hoeksche Waard.

 

 

Adresgegevens:

Museum Hoeksche Waard Boerderij Oost-Leeuwenstein Dorpsstraat 13 3274 BB Heinenoord
https:// www.museumhw.nl

Openingstijden & bezoekers informatie.

Geopend op zaterdag 10 september: Nog niet bekend
Geopend op zondag 11 september: Nog niet bekend
*
Toegankelijk met rolstoel: Ja
welke activiteiten zijn er: De medewerkers van het museum zijn op de Open Monumentendagen te herkennen aan de oude kleding en klederdracht omstreeks 1900. De bezoekers wanen zich een eeuw in het verleden. Voor de kinderen organiseert de afdeling educatie van het museum op het erf van de boerderij oud-Hollandse spelen zoals steltlopen. In het museum kunnen de kinderen gratis een nieuwe speurtocht te maken. Bij mooi weer is het terras open en kunnen de bezoekers - oud en jong - koffie, thee, limonade, koeken, vers! gebakken wafels en tosti’s nuttigen. En bent u op de elektrische fietsen? Zij zijn op te laden bij de laadpaal op het erf van de boerderij.

gegevens over het monument

Wat is het voor een monument: boerderij
Monument status:
Bouwperiode: 1700
Oorspronkelijke functie: De herenboerderij Oost-Leeuwenstein en het statige Hof van Assendelft. In het museum maakt u kennis met de historische ‘bewoners’: de ambachtsvrouwe, herenboer, dorpsdokter, vakman, winkelierster, landarbeider en het schoolkind. Duidelijk wordt de ongelijkheid, die vroeger als vanzelfsprekend bestond tussen heren en arbeiders en tussen mannen en vrouwen.
Huidige functie: museum