Officiële Open Monumentendag website over Gemeente Hoeksche Waard

Hoeksche Waard Discovery

Speel gratis het spel Hoeksche Waard Discovery en maak kans op mooie prijzen

Op zaterdag 10 september 2022, tijdens Open Monumentendag, organiseert gemeente Hoeksche Waard een heuse Hoeksche Waard Discovery. Dit is een ontdekkingstocht, waarbij deelnemers – op eigen gelegenheid – zoveel mogelijk vragen proberen te beantwoorden over de geschiedenis van de Hoeksche Waard en haar bijzondere monumenten.

Zelfs de échte Hoeksche Waarder staat versteld van de historische gebeurtenissen, actuele weetjes en bijzondere feiten die onderweg te vinden zijn. Naast het beantwoorden van de vragen zijn ook punten te verdienen met leuke bonusopdrachten.

Uiteraard zijn er ook mooie prijzen te winnen!

Durf jij de uitdaging aan?

Hoeksche Waard Discovery

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het spel:

 • Hoe ziet het spel eruit?
  Het spel bestaat voor een groot gedeelte uit leuke vragen over zowel de Hoeksche Waard van vroeger en van nu. Bij de vragen staan  foto’s van de locatie waar het antwoord te vinden is. Het is bijna onmogelijk om alle antwoorden te vinden. Maar hoe meer antwoorden, hoe meer punten en daarmee een grotere kans op mooie prijzen. Naast de vragen zijn er ook diverse bonusopdrachten waarmee je extra veel punten kunt verdienen.
 • Hoe lang duurt het spel?
  Aan het spel zit geen vaste tijd verbonden. Het idee is dat de deelnemers op zaterdag 10 september ’22 tussen 10.00 en 17.00 uur meedoen. Het is daarbij helemaal aan de deelnemers zelf of dit een uurtje wordt of een compleet dagprogramma (of ergens daar tussenin).

 

 • Voor welke leeftijd is het spel?
  Het spel is voor alle leeftijden. De vragen en opdrachten variëren van eenvoudig tot behoorlijk uitdagend. Je kiest zelf welke vragen je beantwoordt.
 • Hoe kan ik prijzen winnen met het spel?
  Met de Hoeksche Waard Discovery zijn mooie prijzen te winnen! Van badlaken tot leuke mok. Houd onze social media in de gaten voor updates over de prijzen. Iedereen die vóór zaterdag 10 september 17.30 uur de gevonden antwoorden en/of oplossingen op de bonusopdrachten inlevert bij de speljury (in de spelinformatie vind je hierover meer informatie), maakt kans op prijzen.

MEEDOEN

Inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier. Je ontvangt uiterlijk vrijdag 9 september 2022 de spelinformatie in je mailbox. Liever niet digitaal? Op de hoofdlocatie (Museum Hoeksche Waard) zijn geprinte versies van het spel beschikbaar. Houd deze website en/of social media in de gaten voor de laatste informatie.