Officiële Open Monumentendag website van Gemeente Hoeksche Waard

Te winnen prijzen

Onder de deelnemers van de Hoeksche Waard Discovery, die hun vragen ingeleverd hebben, worden leuke prijzen verloot. Hoe meer antwoorden je goed hebt, hoe groter de kans is dat je een prijs wint! Heb je je nog niet ingeschreven? Meld je dan nu gratis aan!

1ste prijs: Lang weekend in Het Kleinste Huisje’

De hoofdprijs van de Hoeksche Waard Discovery is een lang weekend (vr-ma, max. 4 personen) overnachten in gemeentelijk monument ‘Het Kleinste Huisje’, te Maasdam. Het vakantiehuisje is een arbeiderswoning uit ongeveer 1800. Nadat de woning in 1959 onbewoonbaar was verklaard, is deze in 2007 volledig gerestaureerd en herbouwd. Het vakantiehuisje is sinds 2013 een gemeentelijk monument en het is het kleinste huisje van de Hoeksche Waard.

2de prijs: Amuseplank van de Rijks monumentale Mariënhof

De tweede prijs is een amuseplank (t.w.v. €50,-) van de Rijks monumentale Mariënhof, te Westmaas. Marienhof Westmaas is een nostalgisch herenhuis dat door zijn intieme karakter, goede bereikbaarheid en ruim vierhonderd jaar historie een sfeervolle ontmoetingsplek is. Mariënhof Westmaas biedt een verfijnde selectie uit enkele bijzondere streekproducten die de Hoeksche Waard rijk is, wat ook terug te vinden is op de aantrekkelijke amuseplank.

3e prijs: Borrelbon van Café ’t Veerhuys

De derde prijs is een borrelbon (t.w.v. €30,-) bij Cafe ’t Veerhuys in Puttershoek. Cafe ’t Veerhuys is onder andere bekend van het rijke verleden met schaatsenrijden Cees Verkerk en het NK Sprietlopen. Het pand is opgeleverd op 5 november 1629 en heeft nog veel oude kenmerken. Vandaag de dag fungeert het pand als café/bar dancing. Met deze bon geniet je van een heerlijke borrel met uitzicht op het water.

4e prijs: Pannenkoekenmeel van Korenmolen De Lelie

De vierde prijs is pannenkoekenmeel van Korenmolen De Lelie. Korenmolen De Lelie heeft de laatste tijd flink in de belangstelling gestaan. De molen ging er met de winst vandoor met de Bankgiro Molenprijs in 2019. De molen verkoopt verschillende eigen gemalen producten (waar de molenaar de mooiste verhalen over kan vertellen), waaronder pannenkoekenmeel. Met deze prijs maak je de lekkerste, ambachtelijke pannenkoeken.

MEEDOEN

Inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier. Je ontvangt uiterlijk vrijdag 10 september 2021 de spelinformatie in je mailbox. Liever niet digitaal? Op verschillende locaties zijn geprinte versies van het spel beschikbaar. Houd deze website en/of social media in de gaten voor de laatste informatie.